במסגרת סדרת מפגשי "שבילים רבים דהרמה אחת", בודהיזם בישראל מזמין אתכם למפגש בנושא: מה אנחנו עושים על הכרית? מדיטציות בודהיסטיות – הטכניקות והמטרות .
- יום שישי, 19 ביוני 2015, 10:00-13:30 (התכנסות ב-9:30)
- בסמינר הקיבוצים, אודיטוריום 70, דרך נמיר 149, תל-אביב
- משתתפים: ד"ר קרן ארבל, ד"ר איתמר בשן, ענת צחור, יובל אידו טל
- מנחים: אילן לוטנברג ואבי פאר
- הרשמה לאירוע – לחץ כאן
מה אנחנו עודים על כרית המדיטציה
מה אנחנו עושים על הכרית? מדיטציות בודהיסטיות – הטכניקות והמטרות
המילה "מדיטציה" היא מושג מערבי ואינה מופיעה ולו פעם אחת בכתבי הקאנון הפאלי. הבודהה מדבר על "בהאוונא", שפירושה "פיתוח התודעה" או "אילוף התודעה".
תרגול סדיר של ישיבה שקטה על הכרית, נתפס כאימון הכרחי להבנת הדרך הבודהיסטית במסורות השונות, וליבת הדרך כולה. יחד עם זאת, הדלאי לאמה אומר לא פעם כי התרגול האמיתי מתחיל דווקא כשאנחנו קמים מהכרית.
אחת השאלות השגורות אצל מתרגלים רבים היא כיצד החוויות (וגם הקשיים) שאנו פוגשים בתרגול המדיטציה, אמורות לעזור לנו להקלת הסבל, שלא לדבר על שחרור מוחלט ממנו וחיים ערים וחופשיים.
במפגש שלפנינו, נתייחס לשאלות האלו ואחרות הקשורות לתרגול המדיטציה בדרך הבודהיסטית ולהבנה בהירה יותר של הטכניקות והמטרות.
נשמח אם תיידעו גם את חבריכם או כל מי שהנושא עשוי לעניין אותו/ה
עלות המפגש: 50 ₪.
– הסכום מיועד לכיסוי הוצאות המפגש, לאחזקת ולתפעול האתר, להפקת כתב העת וספרי דהרמה ולכל הוצאות התפעול השוטפות של "בודהיזם בישראל".
– בסיום המפגש תינתן אפשרות לתרום למורים כנדיבות הלב. (דאנה).
– מי שידו אינה משגת לשלם סכום זה, מוזמן בלב פתוח לבוא ולשלם כפי יכולתו.
על המנחים:
קרן ארבל
מלמדת פילוסופיה ופסיכולוגיה בודהיסטית באוניברסיטת תל אביב ובמסגרות שאינן אקדמיות, לומדת, מתרגלת וחיה את הדרך הבודהיסטית זה שלוש עשרה שנה. בימים אלה עובדת על ספר תרגומים של דרשות הבודהה משפת הפּאלי לעברית, שיצא לאור בהוצאת "חרגול" ו"עם עובד".
איתמר בשן
פסיכולוג קליני מומחה, מטפל ומדריך בפסיכותרפיה מזה 25 שנים ומשלב את הדהרמה בעבודתו הטיפולית. ממייסדי "בית בהאוונא", מרכז מדיטציה עירוני בתל אביב, שם הוא מתרגל ומנחה יחידים וקבוצות במדיטציה ובדרך החיים הבודהיסטית ברוח התהרוואדה. מקיים תקופות של רטריט ולימוד במנזר אמרוואטי באנגליה.
ענת צחור
מורה ליוגה ומדיטציה. ייסדה את מרכז יוגה סטודיו – בית הספר ללימודי יוגה ודהארמה, בו היא מלמדת. מתרגלת מדיטציות בודהיסטיות וחוקרת תפיסות מזרחיות העוסקות בחקר הגוף והתודעה מזה כ-20 שנה. עיקר התרגול והלימוד שלה נשען על מסורת הויפאסאנה, מעבירה מפגשי דהרמה ומנחה קבוצות מדיטציה על פי מסורת זו.
יובל אידו טל
המנהל האקדמי בבית הספר פסיכו-דהרמה ללימוד תורת הנפש הבודהיסטית. מרצה בכיר ומורה למדיטציה. לומד ומלמד במסורת הזן היפני. מתרגם כתבים מסורתיים ומודרניים בתחומים אלה ומחברם של הספרים "בודהיזם מבוא קצר" ו"משירי אוֹגָאווָה יוּקִימִיצוּ".
עקב אילוצי האולם שעומד לרשותנו מספר המקומות מוגבל, ולכן אנו מבקשים להירשם מראש באתר "בודהיזם בישראל".
להרשמה לחץ/י כאן
מי שנרשם למפגש מתבקש להגיע בזמן ובפניות מלאה, להיות בו לכל אורכו ולא לעזוב לפני סיומו.
תודה,
צוות "בודהיזם בישראל"
לאתר בודהיזם בישראל
"שבילים רבים – דהרמה אחת", הינה סדרת מפגשים העוסקת בנושאים שונים מנקודות המבט של המסורות השונות בדרך הבודהיסטית. כל מפגש כולל תרגול מדיטציה מודרך, פאנל של מורים נציגי המסורות השונות, ופרק זמן לשאלות ותשובות.